Carregant ...

15 tips per un bon logo

anduluplandu | dissenyar un bon logo

Cada vegada que m’he de posar a dissenyar un logo tinc en compte una sèrie de factors per tal de fer-ho el millor possible. Com sabeu, els que seguiu el meu blog, tinc un altre blog de recursos sobre disseny gràfic en català: dubtes il·lustres. Allà hi publico més coses sobre com fer coses (il·lustrades i dissenyades).

Aquí van els meus consells…

  1. Fons transparent. Per si després el logo va a sobre un estampat o un bloc de color.
  2. Treballa vectorial. Pots fer proves amb el psd si t’hi sents còmode però la versió final ha de ser vectorial (EPS,PDF o ai)
  3. Guarda  una versió en RGB a 72 ppp per web i una en CMYK a 300ppp per impremta.
  4. Sigues simple: els logos no han d’estar plens de coses. la seva funció és que es puguin llegir i que siguin reconeixibles. Eviteu les ombres i els contorns a les lletres així com degradats de colors. Menys és més!
  5. Posa’t un límit de fonts. 1 o 2 màxim seria la meva recomanació.
  6. Cuida el to de la marca que ha de representar. Estudia si és seriosa, elegant, fresca, per a nens, divertida, sanitària, … Cada públic té les seves necessitats.
  7. És important entendre la diferència entre logo i capçalera. El logo ha de ser versàtil i poder-se utilitzar d’una manera neta en qualsevol entorn… en un cartell al costat d’altres logos, en un bànner petit, en una capçalera del facebook en gran, etc.
  8. Pot tenir o no tenir text un logo. Si la marca no és prou coneguda encara, jo aconsellaria que s’hi pugui llegir el nom.
  9. No facis servir una foto com a logotip. Encara que sigueu fotògrafs.
  10. Pensa en el logo com una taca. Que quedi cohesionat i que formi una imatge en si mateix.
  11. Pensa en un format quadrat (orientat a les xarxes socials i a cartells, segells, patrocinis, etc..) i un horitzontal (per la web i a capçaleres de les xarxes socials).
  12. Compte amb els marges interiors. Que si fem el logo petit encara s’entengui i no s’ajuntin tots els traçats com un pegote) i compte amb els marges externs. Que si va acompanyat d’altres logos se li respecti el seu espai.
  13. Fes tantes proves com necessitis però entrega al client dos o tres com a màxim. I això només la primera vegada. Moltes vegades el client no sap que vol i està bé guiar-lo. A partir d’una d’aquestes propostes treballeu plegats fins arribar al logo final.
  14. Sigues generós. Entrega al client, almenys jo ho faig, un petit manual de com funciona el logo. Perquè si passen els anys i perd l’arxiu, sigui capaç de reproduïr-lo sabent quina font era, quin color… Ja sigui tornan-te a contractar a tu i els teus serveis o a un altre.
  15. La última però no la menys important: Cal tenir una raó i un “per què”.
    Si algú pregunta “per què aquest color?” O “per què aquesta font?” cal tenir una resposta ben pensada. Això vol dir que el teu logotip està ben pensat, i que reflecteix allò que la marca desitja. Si el client demana coses que tu consideres que no funcionen, argumenta-les bé i no perdis la paciència.

Deixa un comentari