Felicitats Frida!

Si mai vaig a Mèxic m’agradaria molt visitar el seu mueseu. Per a mi una dona valenta, atrevida, incorformista i especial. Amb un món interior brutal que a alguns incomodava però al què ella sempre era fidel. No imagino el què va arribar a sofrir, entre tants avortaments, infidelitats i accidents i malalties… Normal que les seves obres tinguin un punt pertorvador… però a la vegada màgic. Felicitats Frida! Avui hauries fet 108 anys.

Magdalena Carmen Frieda Kahlo Calderón

Frida va ser una reconeguda pintora mexicana. La seva educació artística es va desenvolupar en el context cultural de la postrevolució mexicana. En la seva pintura hi demostrava un sentit dramàtic i violent.

Moguda per la passió i la sensualitat, es va caracteritzar per un profund sentit de la independència i la rebel·lia contra els hàbits socials i morals. Orgullosa de la seva mexicanitat i de la seva tradició cultural, es va enfrontar a la penetració dels costums nordamericans. Durant tota la vida va tenir una salut fràgil: als sis anys va patir la poliomielitis i als divuit un greu accident de trànsit que va fer que hagués de sotmetre’s a un gran nombre d’operacions quirúrgiques. El 1929 es va casar amb l’artista i muralista Diego Rivera, amb qui va mantenir una relació tempestuosa plena d’amor, de desamor.

 

via urv.cat