Carregant ...

Per on començo?

anduluplandu | interrogants saber com fer

En l’últim mes he rebut tres cartes de diferents persones que em demanen consell per reorientar les seves vides cap a opcions laborals  més creatives. Que quedi clar que jo no sóc cap experta en el camp motivalcional… però sí que tinc una idea formada al respecte i aprofito que he respost a una d’elles per explicar-me aquí… i si de passada ajudo a aclarir la ment a algú més, doncs mira, millor! Crec i sempre creuré que la vida és molt curta per treballar en quelcom que no et fa feliç.

Jo gairebé sempre he treballat de coses que m’han agradat o que d’alguna manera m’han aportat coses. No ho he tingut sempre clar, també sóc de les que va triar fer la carrera equivocada als 18. El que sí vaig tenir clar és que quan l’acabés, volia reorientar-me i trobar un camí millor per a mi. Trobar una manera de viure fent allò que més m’agrada (en ello ando). Ara bé, ni és fàcil ni tothom és vàlid. Vull dir… puc arribar a estar-me treballant 14 hores cada dia durant una setmana… si cal. I això de vegades es fa dur, sobretot si no n’obtens el què esperaves…
D’opcions per formar-se n’hi ha milers! Tenim internet!! I jo necessito flexibilitat per poder-ho alternar amb la feina… A algú que no sap per on començar jo li diria que mirés des de cursos i tutorials online fins a workshops, conferències i tallers presencials, d’un cap de setmana, d’un mes…etc.
Alguns exemples a tenir en compte: apicdomestikaoyedebmassanaalvarosanz, EADT, ilustrando dudas . Festivals com: ilustratouralbarracínBlancFestival ….
També li diria: Segueix gent interessant a pinterest, instagram, twitter i facebook. La gent, si li preguntes de manera educada per la seva feina (artística) acostuma a respondre. Mira què fan i com ho fan i aprén copiant… Però ep!! Res de mostrar-ho públicament, copiar només serveix per aprendre! Després has de saber trobar la teva propia manera de fer les coses.
Prova d’agafar un llàpis i un paper (o l’ordinador o la càmera de fotos) i fer coses. Encara que sigui per escalfar la mà. Compra’t llibres, mira videos a internet…
etc i etc.
És el que faig jo. No em canso (i espero no cansar-me mai) d’estudiar i provar coses… Sempre he convinat estudis amb treball i … sí, cal sacrificar algunes coses d’oci, però ei, sovint t’adones que val la pena!!
Vull creure que si hi poses totes les ganes, però totes-totes, les coses van sortint, no?
Creuem els dits.

Deixa un comentari