Mathryoskas de pintaycolorea

Avui és una dia molt especial… fa mesos una antiga companya de facultat es va posar en contacte amb mi per participar en un projecte.

Des del Centre de Dia de Tarragona i des de l’Associació Ment i Salut La Muralla de Tarragona dedicades a la salut mental existeix un projecte que s’anomena Parelles Artístiques. Es tracta de què un usuari amb malaltia mental, el Carles, faci una obra en parella amb un artista de Tarragona, l’anduluplandu. Aquesta obra s’exposarà més tard en diferents espais itinerants durant 2 anys per finalment poder subastar-la amb fins benèfics.
Aquesta tarda el coneixeré per fi! I val a dir que en tinc ganes… tot i que d’entrada em va espantar personalment, perquè negar-ho… no pas per com pugui ser ell! Si nó, més aviat per això de fer un projecte col·laboratiu amb algú que no he vist ni amb qui he parlat mai… I si no m’explico bé? I si no li agrada el què faig…?
Per a mi, que no hi entenc ni em moc per aquests cercles, els usuaris d’un centre de salut mental no deixa de ser gent creativa que està una mica, pot ser, despistada o que en algun moment o altre, s’ha perdut i necessita trobar-se.
Li he plantejat al Carles que entre tots dos pintem una sèrie de Mathryoskas de fusta… M’ha costat horrors trobar-ne sense pintar!! I m’he passat dues nits rascant i llimant-ne dues (una se’m va trencar)… La idea és no seguir el patró estàndard d’aquestes nines russes… sinó deixar-se portar per la imaginació i descobrir un camí entre els dos…
Les mathryoskas, sempre m’han semblat un objecte misteriós..
Què amagaran dins ?
I si és un llop ?
I si és un pingüí?
I si és una nena xina?
No dono més pistes……. Ja vorem com surt!
Vols saber més? aquí l’enllaç a l’activitat: