Què vol dir anduluplandu?

Quan érem petits, no ens podíem banyar fins dues hores després d’haver dinat, i, amb una mica de sort, això passava a les cinc de la tarda. Quan érem petits, mai de la vida fèiem pipí a la piscina, perquè tothom sabia que l’aigua es tornava vermella al voltant de l’autor del delicte. Quan érem petits, no ens podíem empassar el xiclet, perquè s’enganxava als budells. Quan érem petits, no bevíem aigua freda si suàvem, menjàvem pastanagues per tenir bona vista i espinacs perquè tenien molt ferro. Les llaminadures ens feien caure les dents. Si ens cremàvem, ens posàvem oli d’oliva a la ferida, i els ulls es desinfectaven amb camamilla. Quan érem petits, jugàvem a creuar els ulls, i ens escridassaven amb l’amenaça que si algú ens donava una empenta ens podíem quedar guenyos per tota la vida. Passàvem hores recollint el plàstic dels paquets de tabac, per enviar-los no se sap on i que li donessin una cadira de rodes a algú que la necessités… 

(Fragment :: Susanna Barquin)

Quan érem petits jugàvem a jocs de mans com “el conejo de la suerte” o l'”anduluplandu”. Hi havia les “caniques” i els papers d’olor per intercanviar. Les fotocòpies del Goku i els Casio-calculadora.

Què és anduluplandu?
És un joc de mans infantil acompanyat d’una cantarella sense sentit que diu així:
Anduluplandu, andulusep, bom, bom, bom, bom, du anea, wandinami, a wandinami, sep, bom, bom, bom, bom, sep, sep.
De caràcter lúdic és una cançó que esdevé divertida a qui la canta ja que qui ho escolta, com a tercer, no entén absolutament res d’aquest llenguatge inventat. Hi ha altre cançons que es perfilen amb lletra incomprensible però que esdevenen un joc en sí mateixes.

Perquè anduluplandu?

És un joc de mans amb què jugava amb la meva germana, 12 anys més gran que jo. M’agrada la seva sonoritat i l’alegria que desprén el mot en sí i els records que em porta.

Primer va ser un fotolog on hi penjava dibuixos de llibreta i un blog on hi escrivia relats inventats, trossos de vida com un diari. 

L’any 2012 vaig fer un click a la meva vida i va comportar que la marca anduluplandu comencés el seu creixement com a marca de disseny gràfic i il•lustració. Aquí hi entra tot el que tingui a veure amb la comunicació: disseny web, marca corporativa, cartels, retrats, dibuixos i producte propi que venc sota el concepte dibujaleo.

Gràcies a les xarxes socials he pogut fer crèixer anduluplandu conscient de què encara em queda molt per fer!